Duurzame verlichting voor de openbare ruimte

InfraMarks levert complete straatverlichtingssystemen op zonne-energie. In tegenstelling tot traditionele lichtmasten op zonne-energie kunnen onze solar lichtmasten overal geplaatst worden, zelfs op plaatsen waar geen zonlicht schijnt. Regulieren solar lichtmasten hebben het zonnepaneel boven het armatuur hangen waardoor het zonnepaneel niet altijd op de meest gunstige positie staat omdat de mast komt te staan waar het licht nodig is en niet waar het zonnepaneel het gunstigst gepositioneerd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bosgebieden of in gebieden waar veel hoogbouw is. Gevolg is in dit geval, dat de straatlantaarn op zonne-energie waarschijnlijk niet goed functioneert. Onze LED-straatlantaarns op zonne-energie, zonder zonnepaneel kunnen overal worden geplaatst. De LED-straatlantaarns worden namelijk van stroom voorzien door een externe solar tree of mast met zonnepaneel. Hierdoor kunnen we het zonnepaneel altijd positioneren op de plek waar hij het hoogste rendement behaald. Afhankelijk van het aantal straatlantaarns word de oppervlakte van het zonnepaneel bepaald. Is er op uw locatie voldoende zonlicht? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie over onze solar lichtmasten. Deze lichtmasten hebben een zonnepaneel aan de lichtmast.

Meer informatie solar lichtmasten

Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of renovatie, het toepassen van LED-straatverlichting op zonne-energie is in beide gevallen een aantrekkelijke en duurzame oplossing.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw hoeft er door het toepassen van openbare straatverlichting op zonne-energie geen stroomvoorziening en elektriciteitsmeter te worden gerealiseerd, waardoor het voor zowel de installatie en het budget zeer aantrekkelijk kan zijn om toe te passen. Daarnaast heeft u geen stroomrekening meer en word er geen CO2 uitgestoten bij de opwekking van energie.

Renovatie

Bij de herinrichting van de openbare ruimte kunnen we afhankelijk van het budget zoveel mogelijk van de bestaande infrastructuur behouden. Zo kunnen we bijvoorbeeld de armaturen vervangen voor LED verlichting wat al een aanzienlijke vermindering in energieverbruik betekend. Door het plaatsen van een solar tree word de buitenverlichting van uw openbare ruimte energie neutraal. De extra opgewekte energie kan teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnetwerk en gebruikt worden voor het opladen van elektrische auto’s en fietsen. Een solar tree is een verfraaiing van uw buitenruimte en benadrukt uw duurzaam maatschappelijke betrokkenheid.

Naast solar straatverlichting die aangesloten wordt op een externe PV stroomvoorziening leveren we ook solar lichtmasten met een zonnepaneel aan de lichtmast. Deze solar lichtmasten kunnen tevens beschikken over een aantal slimme (IoT) functies.