Veilig oversteek systemen

Jaarlijks lopen in Nederland tientallen voetgangers en fietsers ernstig letsel op of erger wanneer ze op een oversteekplaats worden aangereden. Helaas zijn kwetsbare personen, zoals kinderen en ouderen (75+) vaak betrokken bij ongevallen op of nabij oversteekplaatsen. Voetgangers hebben veelal voorrang, maar zijn afhankelijk van de oplettendheid van automobilisten. Veel voetgangers en fietsers ervaren een onveilig gevoel bij het oversteken. Het is van groot belang dat oversteken veiliger wordt en daarmee het aantal verkeersslachtoffers terugdringt. De overheid investeert daarom flink in het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Verhoogt zichtbaarheid en veiligheid oversteekplaatsen

CrossRoad oversteek detectie verhoogt de zichtbaarheid van overstekende voetgangers en fietsers. Wanneer een voetganger of fietser de oversteek benadert, beginnen de LED’s in het wegdek opvallend te knipperen. Hierdoor worden automobilisten vanaf grote afstand gewaarschuwd. Vooral bij duisternis en bij regenachtig weer verhogen de LED’s in het wegdek de zichtbaarheid van een zebra of (brom)fietsoversteekplaats aanzienlijk.  

24/7 Smart monitoring

CrossRoad gaat nog een stap verder. Door het toepassen van slimme IoT sensoren kunnen we de werking van het systeem 24/7 online monitoren en worden gebruiksgegevens en verkeersdata online inzichtelijk. Omdat geen oversteek identiek is bieden wij maatwerk oplossingen passend bij elke verkeerssituatie.

Kenmerken

Verhoogt zichtbaarheid oversteekplaatsen
– Smart monitoring 24/7 functionerend systeem (IoT)
– Verkeersdata (IoT)
– Maatwerk passend binnen iedere verkeerssituatie
– Bewezen betrouwbare detectie

Wilt u meer informatie?

Download de oversteek detectie brochure of neem contact met ons op.

Vraag vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
    Heeft u tekeningen of foto's van de oversteekplaats? Upload de bestanden hier.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?