Veilig oversteeksystemen

Verhoog zichtbaarheid en veiligheid oversteekplaatsen

Jaarlijks lopen in Nederland tientallen voetgangers en fietsers ernstig letsel op of erger wanneer ze op een oversteekplaats worden aangereden. Helaas zijn kwetsbare personen, zoals kinderen en ouderen (75+) vaak betrokken bij ongevallen op of nabij oversteekplaatsen. Voetgangers hebben veelal voorrang, maar zijn afhankelijk van de oplettendheid van automobilisten. Veel voetgangers en fietsers ervaren een onveilig gevoel bij het oversteken. Het is van groot belang dat oversteken veiliger wordt en daarmee het aantal verkeersslachtoffers terugdringt. De overheid investeert daarom flink in het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Oversteekplaats veiliger

24/7 monitoring

CrossRoad oversteek detectie verhoogt de zichtbaarheid van overstekende voetgangers en fietsers. Wanneer een voetganger of fietser de oversteek benadert, beginnen de LED’s in het wegdek opvallend te knipperen. Hierdoor worden automobilisten vanaf grote afstand gewaarschuwd. Vooral bij duisternis en bij regenachtig weer verhogen de LED’s in het wegdek de zichtbaarheid van een zebra of (brom)fietsoversteekplaats aanzienlijk.  

CrossRoad gaat nog een stap verder. Door het toepassen van slimme IoT sensoren kunnen we de werking van het systeem 24/7 online monitoren en worden gebruiksgegevens en verkeersdata online inzichtelijk. Omdat geen oversteek identiek is bieden wij maatwerk oplossingen passend bij elke verkeerssituatie.

Download folder

Bekijk en download de brochure of neem vrijblijvend contact met ons op!

Kenmerken

Offerte aanvragen

Wegdekverlichting
Uitgelicht project

Detectie op oversteekplaatsen in Schiedam

Op de Overschieseweg in de gemeente Schiedam is naar aanleiding van een verzoek van de gemeenteraad verlichting geïnstalleerd bij een aantal oversteekplaatsen. Vanuit de gemeente is besloten om dit in de vorm van een pilot op bepaalde locaties toe te passen. Er is gekozen voor InfraMarks wegdekverlichting in combinatie met het oversteekdetectiesysteem, deels werkend op zonne-energie.

Voor de pilot is de Overschieseweg de uitgelezen plek, omdat deze locatie minder goed verlicht is en er veel verschillende soorten verkeer rijdt. De reden dat men heeft gekozen voor InfraMarks’ CrossRoad is omdat het systeem een kwalitatieve uitkomst met veel mogelijkheden biedt voor deze plek en een goed alternatief is voor statische systemen. Lees verder…