Oversteek Detectie & Signalering

Bij een oversteekplaats kan boven de verkeersborden L02 (voetgangers oversteekplaats) en J24 (vooraankondiging van een (brom-)fietsoversteekplaats) een “Flash” worden aangebracht om extra aandacht te trekken van autobestuurders. Zowel overdag als bij nacht verhoogt de “Flash” de zichtbaarheid van deze verkeersborden aanzienlijk. Dit systeem is ideaal om een oversteekplaats zichtbaarder en veiliger te maken.  Het systeem detecteert via een geavanceerde radar wanneer een voetganger of (brom-)fietser wil oversteken hierop beginnen de twee flitslampen boven het verkeersbord te knipperen. Ook het verkeersbord aan de overzijde van waar de detectie is gebeurt begint te knipperen dankzij de draadloze communicatie tussen de twee verkeersborden. Hierdoor wordt ook het verkeer vanuit de andere richting gewaarschuwd. Daar de “Flash” een los systeem is kan het ook worden ingezet om een (tijdelijke) gewijzigde verkeerssituatie extra attentiewaarde te geven, bijvoorbeeld bij een uitrit voor bouwverkeer.

Oversteeksignalering

Stroomvoorziening

Het systeem werkt volledig autonoom dankzij een zonnepaneel waarmee ze onafhankelijk van een stroomnetwerk kunnen werken. Het is ook mogelijk om de “Flash” aan te sluiten op het bestaande OV-net. De interne accu wordt dan tijdens de avonduren, als de openbare verlichting brandt, geladen. Een volle accu heeft ruim voldoende capaciteit om de “Flash” overdag te laten werken.

Technische gegevens:

Afmetingen

Behuizing

Front

  • Voor Nederland >Aluminium met signface van een verkeersbord L02 of J24
  • Voor België > Aluminium met signface van een verkeersbord F49 of F50

LEDs

  • Kleur amber, type : HLMP EL25 UX – Avago. 100 mm per stuk.

Bediening 

  • Via een drukknop te bedienen door voetgangers of (brom-)fietsers.
  • Via voertuigradar: de leds lichten alleen op als voertuigen worden gedetecteerd.
  • Via een RF –systeem kunnen twee systemen (twee rijrichtingen) tegelijkertijd oplichten wanneer een voetganger of (brom-)fietser de oversteekplaats wil betreden.

Voeding

Autonomie

  • De installatie werkt 24 uur per dag. De leds lichten alleen op als een voetganger of (brom-)fietser wordt gedetecteerd.

Offerte aanvragen:

Vul onderstaand formulier in en ontvang een offerte op korte termijn.
Oversteek detectie en signalering