Wegdekverlichting bekabeld

SR45: speciaal voor oversteekplaatsen

Er wordt steeds terughoudender omgegaan met openbare verlichting. Hierdoor neemt de lichtvervuiling af en wordt bespaard op CO2 uitstoot, stroom- en beheerskosten. Toch zijn er veel plekken waar verlichting nodig is. Een van de oplossingen hiervoor is wegdekverlichting. InfraMarks plaatst wegdekverlichting zodat de zichtbaarheid van weggebruikers en daarmee de veiligheid vergroot!

Jaarlijks lopen in Nederland tientallen voetgangers en (brom)fietsers ernstig letsel op. Zij hebben weliswaar voorrang, maar zijn afhankelijk van de oplettendheid van automobilisten. Vaak zijn ze niet voldoende zichtbaar. De SR45 voor oversteekplaatsen biedt hier uitkomst. 

Wegdek verlichting

Uitvoeringen

De SR45 wegdekverlichting wordt in het asfalt van de rijweg geboord en voor de bedrading wordt een sleuf gefreesd. Doordat de LED’s onderling gekoppeld worden vindt het branden gelijktijdig plaats. De bovenzijde van de spots is na plaatsing gelijk met de bovenzijde van het asfalt of straatwerk. De LED wegdekverlichting wordt in het asfalt van de rijweg geboord en voor de bedrading wordt een sleuf gefreesd. 

Heeft u een oversteek waarbij de verkeersveiligheid verbeterd moet worden? We adviseren graag welke soort verlichting het best past. 

Download folder

Bekijk en download de brochure

Technische specificaties

Offerte aanvragen

wegdekverlichting bedraad
Uitgelicht project

Zichtbare oversteekplaatsen in Gemeente Groningen

Op verschillende locaties in Groningen hebben wij voetgangersoversteken voorzien van wegdekverlichting, met als doel deze zichtbaarder te maken. De gemeente heeft gekozen voor bedrade en zonne-energie gevoede modellen. Uit de grootschalige evaluatie onder automobilisten, voetgangers en buschauffeurs blijkt dat effectiviteit hoog gewaardeerd wordt.

De oversteekplaatsen zijn beter zichtbaar waardoor de veiligheid rondom deze zebra’s is verhoogd. Dit project betreft drie locaties in Vinkhuizen en drie locaties in Beijum. De oversteekplaats bedraad is gekoppeld aan een externe mast met zonnepaneel.. Zowel de bewoners als de gemeente zijn enthousiast over de verlichting en kijken uit naar nog meer projecten als deze. Lees verder…