InfraMarks in de media


Bij dit bijzondere bankje in Papendrecht kunnen telefoons en e-bikes worden opgeladen

Papendrecht is een bijzonder bankje rijker: een exemplaar met zonnecellen waar e-bikes en telefoons opgeladen kunnen worden. De bank is geplaatst bij de Jachthaven. ,,We zijn de eerste gemeente met zo’n bankje.”

 

Lees meer op de website van het AD.nl

 


Zonder zorgen je e-bike stallen én ’m meteen opladen?
De eerste stalling is vrijdagmiddag in Boskoop in gebruik genomen. Het schuine dak wordt opgesierd met een rijtje zonnepanelen, plus vier apparaten met een groene beugel zichtbaar. Gedeputeerde Zevenbergen volgt de proefneming op de voet, heeft hij zich voorgenomen. ,,Want van een uitvinding als deze gaat mijn hart sneller kloppen”.

Lees meer op de website van het AD.nl

 Proef met 10 innovatieve e-bikestallingen

Met een kraakvrije fietsklem en gratis opladen dankzij zonnepanelen moet het ook voor bezitters van dure e-bikes aantrekkelijker worden de fiets achter te laten bij de bushalte.

Lees meer op de website van Fietsberaad.nl


Logo nu.nl


Pilot met speciale verlichting in gemeente Roosendaal

De gemeente Roosendaal is op de Nelson Mandelaweg een pilot gestart met speciale wegdekverlichting. Het gaat om grondspots van InfraMarks die in het fietspad zijn verwerkt en op zonne-energie werken. Naast NU.nl berichtte ook andere media, waaronder ZuidWest Update over dit project.

Lees meer op de website van NU.nl

 


Logo nu.nl


Fietsviaduct over de A4 met Zonneboom geopend door wethouder

Het Jan Linzelviaduct, een fietsviaduct over de A4, is onlangs geopend door de Haagse wethouder Robert van Asten. Het viaduct verlicht zichzelf door de zogenoemde ‘Zonneboom’ van InfraMarks: een constructie van 4 meter hoog, met daarop zeven zonnepanelen.

Lees meer op de website van NU.nlRET start proef met usb-oplaadpunt in bushokje op zonne-energie
Wie vergeten is zijn of haar mobieltje thuis op te laden, of onderweg al veel stroom heeft verbruikt, kan vanaf nu even bijladen in een bushokje in Rotterdam-Zuid. “Met de proef gaan we kijken of de zonnepanelen op het dak genoeg energie geven voor de abri, de verlichting en de usb-poorten”

Lees meer op de website van Rijnmond.nl


 

40.000 euro subsidie voor biologische wentelteefjes
Waar het Stadsinitiatief ooit bedacht was als initiatief voor burgers, mogen ondernemers ook meedoen om de stad vooruit te helpen. Diverse bedrijven worden gesponsord voor flinke bedragen. Zo krijgt Inframarks anderhalve ton voor zonnepanelen met mooie prints op de gevels van flats.

 

Lees meer op de website van Telegraaf.nl


 

InfraMarks ontwerpt nieuwe solar picknicktafel
“Met deze tafel willen we vooral het buitengebied upgraden en voldoen aan alle behoeften van de moderne samenleving”. Aldus onze collega Danny de Bruijn over de InfraMarks solar picknicktafel in de speciale uitgave Publieke Ruimte van de Bouwkroniek.

Lees meer op de website van Bouwkroniek

 


Dimbare lichtmasten met eigen zonnepaneel: station Blerick heeft de primeur
Station Blerick heeft als eerste station in Nederland lichtmasten die ter plekke volledig worden gevoed met energie van zonnepanelen. De solar lichtmasten van InfraMarks zijn geplaatst om de hellingbaan en de trap naar perron 4 te verlichten. De energie die overdag wordt opgewekt wordt opgeslagen in een accu. ’s Nachts wordt de verlichting automatisch gedimd. Zo wil ProRail de lichtvervuiling en de verstoring van bioritmen minimaliseren.

Deze landelijke primeur is in vele media verschenen waaronder het LED magazine, 1Limburg.nl, De Limburger en Venlo Nieuws.

Lees meer op Cobouw.nl 


Logo nu.nl

 

De Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) bij skatebaan De Tol in Vleuten heeft een gratis wifi-hotspot gekregen! De hotspot werkt volledig op zonne-energie. Dat meldt het wijkbureau Vleuten-De Meern op Twitter. Jongeren die gebruikmaken van de skatebaan kunnen bij de skatebaan gratis gebruikmaken van de wifi. De politie van Vleuten-De Meern meldt dat de hotspot afgelopen weekend goed bezocht was.

“Mooi initiatief en primeur Utrecht van @wijkbureauVDM. Wifi geplaatst bij JOP De Tol #Vleuten. Jeugd zal blij mee zijn en politie ook. Vanavond al goed bezocht. Top!”

Lees meer op Nu.nl


NH Nieuws

 


Werken in de buitenlucht met internet picknicktafel in Landsmeer!
Met deze zomerse temperaturen in de buitenlucht aan het werk in een park: het kan in Landsmeer. Daar hebben ze namelijk een speciale picknicktafel aan het water in het Sportpark met internet, twee draadloze opladers en vier usb-opladers.Een zonnepaneel zorgt voor de energie. Het is er op deze zonovergoten dag nog niet druk, maar Jannie Hagendoorn denkt wel dat het een succes gaat worden. “Ik vermoed dat vooral jongeren op de tafel afkomen, want die zijn de hele tijd met hun mobieltjes bezig. Dan is dit voor hun een fantastische plek.”

Lees meer op NHnieuws.nl


Logo Tele2


Het innovatieve straatmeubilair van InfraMarks zijn hotspots! 
InfraMarks is ontwerper en leverancier van duurzame, innovatieve producten voor openbare ruimtes, zoals bijvoorbeeld LED-wegverlichting, fietsenstallingen, zitbankjes en oplaadpalen. Aan een aantal van deze straatmeubilair heeft het jonge bedrijf uit Den Haag wificonnectiviteit toegevoegd. De slimme ontwerpen worden al dagelijks gebruikt op meer dan 50 plekken in verschillende gemeentes.

Lees meer op Tele2.nl 


Meer zicht met minder licht op Spoorpad Sinds kort is het fietspad ‘Spoorpad’ in Nootdorp voorzien van duurzame solar wegdekverlichting. Die werkt volledig op schone zonne-energie. De 100% solar LED-wegdekreflectoren geven de gebruiker zicht op het verloop van de weg bij duisternis, zonder gebruik van kabels.

                                                                                Dit project is daarnaast verschenen in Delft op zondag en Pijnacker-Nootdorp.tv.

Lees meer via TelstarJouw telefoon groen opladen terwijl je op de bus wacht? Sinds kort kan dat in Doorn! 
Deze ‘solarbank’ werkt op zonnepanelen; via een USB-stick kun je je telefoon opladen op zonne-energie. Als je een moderne telefoon hebt kun je zelfs draadloos je telefoon opladen, dan leg je je telefoon op het bankje en laadt-ie vanzelf op. De solarbank in Doorn werd geplaatst door Stichting Doorns Belang. Voorzitter Kraan kwam op het idee van de solarbank nadat hij sprak met wethouder Henk Veldhuizen: “Mijn kinderen zijn vergroeid met hun telefoon, ze klagen altijd dat de telefoon op het verkeerde moment leeg is. En er staan hier op het plein altijd jongeren op de bus te wachten.” Daar was Chris het mee eens en zo kwam hij in contact met InfraMarks.

Lees meer op NPO3 – VARA Groen Licht


DEN HAAG – Mobieltje opladen met eerste solar zitbank in Den Haag. Het is flink balen als je smartphone tijdens een telefoongesprek uitvalt. In Wateringseveld hoef je vanaf morgen niet meer te balen, want daar wordt de eerste solar zitbank in gebruik genomen. Het Haagse bedrijf InfraMarks heeft het product ontwikkeld en is trots. ,,De gemeente Den Haag ziet haar inwoners graag buiten verblijven. Door de plaatsing van de solar zitbanken wordt het erg gemakkelijk om buiten rustig te gaan zitten en tegelijkertijd je mobiele telefoon op te laden. Hiermee speelt Den Haag in op de behoefte van onze moderne samenleving’’, laat Danny de Bruijn van het bedrijf weten.

 

Lees meer op AD.nl 


expo-brussel

BRUSSEL EXPO 2017 – Tijdens het evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van de openbare ruimte zagen we veel aandacht voor groen en bomen en buitenmeubilair. Een zitbank met zonnepaneel om mobiele toestellen op te laden trok in het bijzonder onze aandacht. Naar verluidt slagen sommige Nederlandse gemeenten er daarmee in om hangjongeren op plekken te krijgen die zij geschikt achten.

 

 


telegraaf 01-12-2016 Telegraaf.nl

ZOETERMEER – Wie in Zoetermeer even op een zitbankje van het zonnetje wil genieten of uit wil rusten, kan daar voortaan gelijk de smartphone laten opladen. Het eerste bankje in Zoetermeer is afgelopen week neergezet bij halte Centrum-West, een laadpaal voor mobieltjes en tablets is te vinden bij de Noord Aa. De stroom wordt opgewekt via zonnecollectoren die op de bankjes en palen zitten.

„De bankjes zijn een prachtig voorbeeld van zichtbare vernieuwing in de stad”, aldus VVD-wethouder Marc Rosier van Stedelijke Ontwikkeling. „Gemak en innovatie gaan samen. En dat dankzij een slimme tip van een bewoner.”

 


ad

3-11-2016 AD.nl

SOEST – De zogenaamde solar zitbanken van InfraMarks bieden doordeweeks tot 22:00 uur en in het weekeinde tot 23:00 uur gratis wifi. De hotspots komen in de gemeentetuin, het evenemententerrein op de Soesterengweg, op de hoek van de Vredehofstraat en Colenso, bij JOP op de Vrijheidsweg, op de hoek van de Oostergracht en de Koningsweg, op de Smitsweg naast het voetbalveld, de Banningstraat en de Kampweg.

 

 


radio-soest2-11-2016 Radio Soest

Vandaag was onze collega te gast in een uitzending van Soest actueel op Radio Soest over het plaatsen van acht solar zitbanken in de gemeente Soest. De gemeente Soest is de eerste gemeente waar deze banken geplaatst gaan worden. Hierna zullen de solar zitbanken ook in de de gemeente Rotterdam en de gemeente Zoetermeer worden geplaatst.

Luister hier het hele fragment...

 


soester-courant25-10-2016 SoesterCourant.nl

Halverwege november plaatst de gemeente op acht locaties in Soest en Soesterberg een zogenaamde solarbank. Deze openbare wifi-hotspots laden zichzelf weer op via de hoogrendements zonnepanelen waarmee ze zijn uitgerust. Soest is de eerste Nederlandse gemeente waar deze bankjes worden geplaatst.

De gemeente beschouwt de aanschaf een eigentijdse, innovatieve en duurzame basisvoorziening voor haar inwoners. Jong en oud maken immers allang niet meer alleen binnenshuis gebruik van sociale media, maar willen ook buitenshuis op de hoogte blijven van wat er zich afspeelt op het internet.

Lees meer in de Soester Courant van deze week.

 


Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?