Energie opwekken en opslaan

Aan een zonnepaneleninstallatie kunt u tegenwoordig een accu koppelen. Dat is een grote batterij die de opgewekte stroom, die uw bedrijf op dat moment niet nodig heeft, opslaat voor later gebruik. Handig én ook steeds voordeliger! Het is een wens van veel bedrijven om volledig onafhankelijk van het energienet te zijn. Het zou mooi zijn als u geheel energieneutraal bent. Vanuit de overheid wordt dit gestimuleerd middels subsidies en belastingvoordeel. Energieneutraal betekent dat u net zoveel energie verbruikt, als dat u opwekt. De accu voor bedrijven is hierin een goede ontwikkeling.

Duurzame energie opslaan

Door een overbelast stroomnet is het in bepaalde gebieden in Nederland niet meer mogelijk om zonne-energie aan het stroomnet terug te leveren. De duurzame energie die niet direct gebruikt wordt kan worden opgeslagen in accu’s. Wanneer er een tekort aan productie is, kan de opgeslagen energie worden gebruikt. Afhankelijk van de grootte van de zonnestroominstallatie, het energieverbruik en de gewenste autonomietijd wordt de accucapaciteit bepaald.  Als de capaciteit van de accu groot genoeg is, bent u voor een groot deel onafhankelijk van het energienet.

Energie opslaan interessant voor bedrijven en particulieren

De salderingsregeling loopt een keer gefaseerd af. Dit betekent dat de energie die terug wordt geleverd aan het net, niet voor hetzelfde tarief weer uit het stroomnet gehaald kan worden. Door het gebruiken van een batterij kunnen particulieren en bedrijven zelf in hun eigen energiebehoefte voorzien. De omvormers die wij momenteel veel installeren zijn al gereed voor het (later) toevoegen van een accu. 

Om het overzichtelijk te houden, zijn al onze activiteiten met betrekking tot zonnestroomsystemen op reguliere daken en energieopslag ondergebracht bij onze dochteronderneming StroomOpgewekt. StroomOpgewekt houdt zich enkel bezig met het realiseren van kleine en grootschalige zonnestroom-en energieopslag projecten. 

Gratis dakscan

Doe de gratis zonnepanelencheck en bekijk hoeveel u kunt besparen.

Wilt u meer informatie?

Bezoek onze website StroomOpgewekt, www.stroomopgewekt.nl

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?