Energie opwekken en opslaan

Aan je zonnepaneleninstallatie kan je tegenwoordig een accu koppelen. Dat is een grote batterij die de opgewekte stroom, die jouw bedrijf op dat moment niet nodig hebt, opslaat. Handig, en ook steeds voordeliger! Het is een wens van veel bedrijven om volledig onafhankelijk van het energienet te zijn. Het zou mooi zijn als je geheel energieneutraal bent. Vanuit de overheid wordt dit gestimuleerd middels subsidies en belastingvoordeel. Energieneutraal betekent dat je net zoveel energie verbruikt, als dat je opwekt. De accu voor bedrijven is hierin een goede ontwikkeling.

Zonnepanelen en accu’s 

Opgewekte stroom wordt overdag opgeslagen en op latere momenten door jouzelf gebruikt. Dat wil zeggen dat je de zonne-energie overdag opwekt en bijvoorbeeld later op de avond of volgende week gebruikt voor jouw bedrijfsactiviteiten. Als de capaciteit van de accu groot genoeg is, ben je voor een groot deel onafhankelijk van het energienet. Het is nu nog niet mogelijk om volledig onafhankelijk te worden, maar je kan heel veel besparen in de nabije toekomst door je eigen energie op te slaan. 

Waarom energie opslaan?

De salderingsregeling loopt binnen afzienbare tijd af. Door het gebruiken van een batterij word je steeds meer onafhankelijk van je energieleverancier. De omvormers die we aansluiten zijn nu al gereed voor het toevoegen van een thuisaccu.

Om het overzichtelijk te houden, zijn al onze activiteiten met betrekking tot zonnepanelen op daken onder gebracht bij onze dochteronderneming StroomOpgewekt. Het is onze persoonlijke missie om te verduurzamen en zonne-energie voor zoveel mogelijk mensen en bedrijven beschikbaar te maken. We helpen jou graag om direct te besparen op je maandlasten, zodat we samen de toekomst opgewekter tegemoet kunnen gaan!

Gratis dakscan

Doe de gratis zonnepanelencheck en bekijk hoeveel je kunt besparen.

Wilt u meer informatie?

Bezoek onze website StroomOpgewekt, www.stroomopgewekt.nl

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?