Wegdekverlichting – meer zicht met minder licht!

Verlichting wordt onder andere ingezet voor het geleiden van verkeer en het zichtbaar maken van het verloop van de weg bij duisternis. Dit kan door reflecterende markering op de weg of met lichtmasten. Echter kan op sommige plaatsende bestaande markering niet op een voldoende verkeersveilige wijze in de geleiding voorzien. En zijn lichtmasten steeds vaker overbodig. Op zulke wegvakken, waar extra maatregelen noodzakelijk zijn voor de geleiding van verkeer, is onze actieve markering ‘wegdekverlichting’ dé oplossing!

Duurzaam verlichten door middel van 100% zonne-energie

Solar wegdekverlichting geeft de weggebruiker bij duisternis zicht op het verloop van de weg buiten het bereik van de koplampen. De lichtbron die wij gebruiken is in principe LED. Maar de markeringsunits zijn op basis van de energievoorziening te onderscheiden in het bedrade type en de door zonne-energie gevoede modellen. Solar wegdekverlichting heeft een zeer gering energieverbruik en geeft ook geen lichthinder. Bent u klaar voor een nieuwe manier van verlichten?

LED markering

Verhogen zichtbaarheid en veiligheid op autowegen

De stand-alone solar wegdekrelfectoren die we momenteel het meest toepassen op autowegen is de GRS-3. De reflector wordt ingeboord in asfalt, beton of dubbelklinker bestrating en steekt na plaatsing niet boven het wegdek uit. Hierdoor is de GRS-3 ideaal geschikt om de zichtbaarheid van oversteekplaatsen te verhogen. Wij leveren naast de stand-alone solar wegdekreflector ook bekabelde wegdekreflectoren waarbij de voedingskabel wordt ingebracht in het asfalt. De bekabelde wegdekreflectoren kunnen worden aangesloten het stroomnet of van stroom worden voorzien door een zonnepaneel naast de weg. Handig op locaties waar weinig daglicht komt. Alles om de zichtbaarheid te verhogen.

GRS-3 Wegdekverlichting bedraad

Toepassingen

 • bij oversteekplaatsen
 • in rechtstanden,
 • in bochten,
 • op rotondes,
 • bij kleine verstoringen in het wegprofiel,
 • bij hoogteverschillen,
 • op snelwegen,
 • op fietspaden,
 • als overgang tussen verlichte en onverlichte wegvakken,
 • in tijdelijke situatie (in de kleur van de tijdelijke markering

Actieve markering

Verhogen zichtbaarheid en veiligheid op fietspaden

Onze solar wegdekverlichting Solar80LED is een 100% solar wegdekreflector en speciaal ontwikkeld voor toepassing op fietspaden in West-Europese landen, daar waar de hoeveelheid zonlicht minder is dan in de zuidelijke landen. De Solar80LED is ideaal geschikt om onverlichte fietspaden, bochten en obstakels (paaltjes) op fietspaden op een voordelige wijze te verlichten. Ook hier geldt, waarom moeilijk doen als het zo effectief kan? Meer informatie over de Solar80 LED fietspad reflector?

Solar80LED

Offerte aanvragen:

Vul onderstaand formulier in en ontvang een offerte op korte termijn.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Heeft u foto's of tekeningen waar de actieve markering geplaatst moet worden? Upload deze dan hier.