Wegdekverlichting – meer zicht met minder licht!

Verlichting wordt onder andere ingezet voor het geleiden van verkeer en het zichtbaar maken van het verloop van de weg bij duisternis. Dit kan door reflecterende markering op de weg of met lichtmasten. Echter kan op sommige plaatsen de bestaande markering niet op een voldoende verkeersveilige wijze in de geleiding voorzien. En zijn lichtmasten weleens overbodig. Op zulke wegvakken, waar extra maatregelen noodzakelijk zijn, is onze actieve markering ‘wegdekverlichting’ dé oplossing!

Naast bekabelde varianten ook 100% zonne-energie

Solar wegdekverlichting geeft de weggebruiker bij duisternis zicht op het verloop van de weg buiten het bereik van de koplampen. De lichtbron die wij gebruiken is LED. De units zijn op basis van de energievoorziening te onderscheiden in het bedrade type en de door zonne-energie gevoede modellen. Solar wegdekverlichting heeft een zeer gering energieverbruik en geeft ook geen lichthinder. Bent u klaar voor een nieuwe duurzame manier van verlichten?  

Zichtbaarheid op autowegen

De stand alone solar wegdekverlichting die we vaak toepassen op autowegen is de GRS-3 en Solar SV2 40T. De GRS-3 wordt ingeboord in asfalt, beton of dubbelklinker bestrating en steekt na plaatsing niet boven het wegdek uit. Hierdoor zijn deze geschikt om de zichtbaarheid van oversteekplaatsen te verhogen. De Solar SV2 40T plaatsen wij vaak in autowegen.

Wij leveren naast de stand-alone solar wegdekverlichting ook bekabelde varianten waarbij de voedingskabel wordt ingebracht in het asfalt. De bekabelde wegdekreflectoren kunnen worden aangesloten het stroomnet of van stroom worden voorzien door een zonnepaneel naast de weg. Handig op locaties waar weinig daglicht komt. Alles om de zichtbaarheid te verhogen. Meer informatie over de verschillende typen en opties? Klik op onderstaande afbeeldingen. 

Wegdekverlichting voor fietspaden

Onze solar wegdekverlichting is 100% solar wegdekreflector en speciaal ontwikkeld voor toepassing op fietspaden in West-Europese landen, daar waar de hoeveelheid zonlicht minder is dan in de zuidelijke landen. De producten zijn uitermate geschikt om onverlichte fietspaden, bochten en obstakels (paaltjes) op fietspaden op een voordelige wijze te verlichten. Ook hier geldt, waarom moeilijk doen als het zo effectief kan? Er zijn twee varianten beschikbaar waarbij de een meer belast kan worden. Meer informatie over de verschillende typen en opties? Klik op onderstaande afbeeldingen. 

Wilt u meer informatie?

Download de brochure of neem contact met ons op.

Vraag vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 2 MB.
   Heeft u foto's of tekeningen waar de actieve markering geplaatst moet worden? Upload deze dan hier.

  Chat openen
  Heeft u een vraag?
  Hallo, waarmee kunnen we u helpen?