EV laadoplossingen met solar energy management

Met onze slimme laadoplossingen kunnen bestuurders van elektrische voertuigen veilig en snel laden, indien gewenst met zonne-energie. Ze kunnen hun laadsessies en kosten in real-time volgen in een speciale App. Energiestromen naar het laadstation en de rest van het huis of gebouw worden geregeld via de nieuwste technologie. Als zonne-energie niet beschikbaar is, houden we rekening met variabele en capaciteitstarieven om de auto met de goedkoopste energie op te laden. Zakelijke klanten kunnen elk laadpunt afzonderlijk beheren en daarmee prioriteiten en verschillende tarieven toekennen.

Thuis EV laden met zonne-energie

Wil je je elektrische auto laden met zonne-energie en in perfect evenwicht met de andere energiestromen in je huis? Of zoek je een manier om de laadkosten door te rekenen aan je werkgever? Dan is Smappee EV Wall de oplossing voor jou. Via de geïntegreerde energiebeheer-technologie laad je jouw elektrische auto met zonne-energie gedurende de dag. De unieke Artificial Intelligence optimaliseert jouw zelfvoorziening. Zo bespaar je kosten en rijd je ecologisch. Geen zonnepanelen? Optimaliseer op basis van je laagste energietarief en bespaar op laadkosten. Dat is pas slim laden!  

Laadoplossingen voor bedrijven

Kantoren, horeca of retail: zodra je een of meerdere zakelijke laadstations installeert, heb je inzicht, beheer en betalingsmogelijkheden nodig. De bekroonde Smappee EV Base biedt dat en meer. De technologie voor energiebeheer biedt meer energie-efficiëntie, zelfvoorziening en dynamische load-balancing van je laadpark en de rest van het terrein. De autonome beveiliging tegen overbelasting zorgt er voor dat het systeem van je gebouw binnen de vermogensgrens blijft. Zelfs met de extra vraag van opladende elektrische auto’s zijn er geen dure aanpassingen aan jouw elektriciteitsinstallatie nodig.

De laadpalen hebben een laadvermogen van 3,7 tot 22 kW per laadpunt (1- of 3-fase) en laadmodus 3 (IEC 61851) en zijn geschikt voor elke EV en elke elektrische installatie. Dankzij de optie voor vaste laadkabels (type 2) kan je meteen na aankomst starten met laden. Plug de wagen in, swipe met RFID of scan de QR-code om te starten met laden.

Inzicht en controle over het laadpunt 

Via het professionele dashboard krijg je een gedetailleerd overzicht van alle bedrijsfslaadpunten en hun opbrengsten. Stel tarieven voor direct payment en prioritair laden in tot op gebruikersniveau. Laden met zonne-energie of enkel tijdens daluren om te besparen op elektriciteitskosten? Na sluitingstijd de laadpaal uitschakelen? Het kan allemaal eenvoudig via het dashboard.

De App en het dashboard laten je in real-time weten hoeveel je laadt en wat het kost. Het is perfect mogelijk om gesplitste facturering toe te passen om de kosten van het laden aan je werkgever door te berekenen.  

Offerte aanvragen

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
    Heeft u tekeningen of foto's van de oversteekplaats? Upload de bestanden hier.

De belangrijkste kenmerken op een rij

– De slimste laadoplossing voor thuis en op het werk
– Zelfvoorziening en autonome overbelastingsbeveiliging
– Real-time en historisch inzicht in laadkosten
– Meerdere tarieven mogelijk
– Prioritair laden
– Elegant aanpasbaar design, sfeervolle verlichting
– Volledige veiligheid
– Dashboard en app voor eenvoudig beheer
– Gemakkelijke installatie en weinig onderhoud

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?