Hoe werkt draadloos opladen?

Draadloos opladen werkt heel eenvoudig. Men plaatst de smartphone op de draadloze oplader en hij begint op te laden. Bij het laden wordt gebruik gemaakt van magnetische inductie, in de draadloze oplader zit een zender en in de smartphone een ontvanger. Hiertussen ontstaat een magnetisch veld waardoor er wordt geladen, wat ook wel magnetische inductie wordt genoemd.

Toekomst draadloos opladen?

Ja, absoluut. Zeker in de marketinguitingen van Samsung is te zien dat draadloos opladen echt de toekomst heeft. Bij de presentatie van de Samsung Galaxy S6 Edge en Note 5 werd zelfs benoemd dat het draadloos opladen dezelfde impact gaat hebben als wat het Wifi nu heeft. Ook word er al veel gespeculeerd over de iPhone 7, waar draadloos opladen ook in zal worden toegepast. Apple kan niet meer achterblijven.

Waar toepasbaar?

Overal waar gasten komen zijn straks oplaadpunten waar je je smartphone of tablet kan opladen. Denk aan retail, horeca, ziekenhuizen etc. Zeker in de retail en horeca zullen de bedrijven die snel meegaan met deze innovatie meer klanten gaan trekken dan zaken waar geen oplaadpunten zijn. Middels een sticker op uw raam is zichtbaar voor de mensen buiten dat zich in uw zaak oplaadpunten bevinden.

Wat doet infraMarks

In een eerste gesprek met u worden de mogelijkheden toegelicht en de gewenste wijze van uitvoering bekeken. Vervolgens verzorgen we een vrijblijvende offerte waarbij u kunt kiezen voor alleen leverantie of leverantie en plaatsing. Mocht u naar aanleiding van deze informatie nieuwsgierig geworden zijn naar onze producten neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag met u alle mogelijkheden.