WiFi in de Openbare Ruimte

Een leven zonder internet is bijna niet meer voor te stellen. Uit onderzoek van Open Signal is gebleken dat Nederlanders de grootste WiFi gebruikers zijn van Europa. Niet alleen jongeren maar ook ouderen willen tegenwoordig weten wat er op het internet en om hun heen afspeelt. Door het aanbieden van WiFi in de Openbare Ruimte bieden gemeenten een extra service aan hun inwoners.

Door het aanbieden van Wifi in de Openbare Ruimte kunnen gemeenten bepaalde locaties bijvoorbeeld aantrekkelijker maken. Hoe handig zou het niet zijn om in een winkelgebied de winkel te kunnen vinden waar je naar opzoek bent, of tijdens een evenement te kunnen zien wat er allemaal georganiseerd word, door gebruik te maken van de gratis WiFi internetverbinding. WiFi in de Openbare Ruimte kent tal van toepassingen, zo wordt WiFi ook veel aangeboden bij een jongerenontmoetingspunt bijvoorbeeld.

WiFi Hotspot openbare ruimte

WiFi bij Jongerenontmoetingspunt

Diverse gemeenten zijn er met succes in geslaagd om (hang)jongeren te sturen naar een bepaalde locatie door het aanbieden van WiFi in de Openbare Ruimte. Internet en online zijn is haast een eerste levensbehoefte geworden voor jongeren. Ze willen op social media en via Whatsapp kunnen communiceren met hun vrienden en familie. Nu kunnen ze “chillen” op de locatie waar de gemeente ze graag wilt en gratis gebruik maken van WiFi internet.

Duurzaam en efficiënte oplossingen

InfraMarks WiFi hotspots in de Openbare Ruimte worden allemaal van stroom voorzien door een zonnepaneel. Hierdoor is de installatie zeer efficiënt, omdat er geen dure stroomkabels naar de hotspot gebracht hoeven te worden. Afhankelijk van de grootte van de hotspot is het mogelijk om gebruik te maken van een 4G satelliet verbinding. De 4G WiFi hotspots in combinatie met een zonnepaneel kunnen overal in de Openbare Ruimte worden geplaatst omdat deze volledig standalone zijn.

WiFi in slim straatmeubilair

Hoe handig zou het zijn als u de aanschaf van nieuw straatmeubilair kunt combineren met het faciliteren van een snelle WiFI internetverbinding? Met ons slimme straatmeubilair is het mogelijk! De Smart solar zitbank en solar picknickset zijn uitgerust met een geïntegreerde mobiele 4G router. Daarnaast kunnen smartphones, tablets en camera’s worden opgeladen door middel van de USB aansluitingen of zonder oplaadsnoer middels een draadloze Qi oplader.

De solar zitbank en picknickset zijn weer- en IK10 vandalismebestendig en speciaal gemaakt voor plaatsing in de buitenruimte. Tientallen gemeenten in Nederland en daarbuiten passen ons Smart straatmeubilair al veelvuldig toe.

Meer informatie?

Solar zitbank   Solar picknicktafel

Europese wet- en regelgeving m.b.t. WiFi in de Openbare Ruimte

Bedrijven en gemeenten die een WiFI hotspot aanbieden in de Openbare Ruimte moeten aangesloten zijn bij deACM (autoriteit consument en markt). InfraMarks is aangesloten bij de ACM, hierdoor kunnen wij de aanbieder zijn van uw WiFi hotspot in de Openbare Ruimte. Omdat we aangesloten zijn bij de ACM kunnen onze klanten er van uitgaan dat we voldoen aan alle Europese wet- en regelgeving m.b.t. WiFi in de Openbare Ruimte.

Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden die WiFi in de Openbare Ruimte biedt?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Offerte aanvragen:

Vul onderstaand formulier in en ontvang een offerte op korte termijn.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?