Solar WiFi Hotspot Skatepark Barendrecht

Vorig jaar is door de gemeenteraad van de Gemeente Barendrecht de wens uitgesproken om te experimenteren met een WiFi hotspot in de buitenruimte, waardoor inwoners van Barendrecht op een openbare locatie gratis gebruik kunnen maken van 4G WiFi. De pilot, in samenwerking met InfraMarks, is half januari van start gegaan. Bij het blauwe skatepark aan de Henry Dunantlaan is in de buurt van het Jongeren Ontmoeting Punt  (JOP) de CityGo Outdoor WiFi hotspot geplaatst.

InfraMarks verzorgde de levering en plaatsing van de WiFi hotspot, welke volledig werkt op 100% zonne-energie. Boven in een aluminium mast is een zonnepaneel geplaatst, die de stroom met de juiste regelapparatuur direct aan de WiFi router levert en opslaat in een accu. De internetverbinding komt tot stand door een razendsnelle 4G satelliet verbinding. Er is dus geen aansluiting op het reguliere stroomnet meer nodig en er hoeft geen internetkabel gelegd te worden. Op deze manier werd in de Gemeente Barendrecht een geheel autonome WiFi hotspot gecreëerd bij de JOP waar veel jeugd samenkomt om buiten te verblijven en te skaten.

Jeugd, burgers en de Gemeente Barendrecht zijn erg enthousiast over de hotspot. Ook heeft de Barendrechtse pers aandacht besteedt aan de InfraMarks CityGo Outdoor WiFi hotspot.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw gemeente of bedrijf? Schroom dan niet om ons te bellen of te mailen. Wij komen geheel vrijblijvend de beoogde locatie bezoeken en adviseren u graag over de mogelijkheden.

WiFi Hotspot Barendrecht

Gemeente Barendrecht: “Een leuk detail én mooi voordeel is dat deze 4G wifi-paal op zonne-energie werkt. Voor het plaatsen van de wifi-paal is geen vergunning vereist.“

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?