Twaalf oversteekplaatsen Gemeente Nijkerk voorzien van CrossRoad

De gemeente Nijkerk heeft recent twaalf voetgangersoversteekplaatsen en kruispunten uitgerust met CrossRoad van InfraMarks. In Nijkerk is gekozen om de bedrade LED units aan te sluiten op de openbare verlichting. De LED’s in het wegdek schakelen tegelijk met de OV waardoor er geen detectiesysteem nodig is, wat het budget technisch erg interessant maakt. Fietsers, voetgangers en automobilisten ervaren de oversteekplaatsen als veiliger en beter zichtbaar.

Op diverse kruisingen van de Torenstraat, onder andere de Nieuwstraat, Bagijnenstraat en Vrijheidslaan, zijn de LED’s geplaatst bij zebrapaden. De Torenstraat is een drukke hoofdweg in de gemeente Nijkerk waar automobilisten minder zicht op de weg hadden. Relatief veel verkeersslachtoffers vallen onder kinderen en ouderen (70+). De meest ernstige verkeersongevallen met voetgangers vinden plaats binnen de bebouwde kom, tijdens het oversteken en met een auto als tegenpartij. Maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten zijn o.a. de aanleg van duurzaam veilige oversteekplaatsen.

Eerder koos Nijkerk al voor CrossRoad voor het verhogen van de verkeersveiligheid bij zebrapaden. Vanwege het succes werden later meer oversteekplaatsen van de LED units voorzien. Niet alleen gemeenten zien er de voordelen van. Steeds vaker plaatsen we CrossRoad op andere locaties, zoals bij distributiecentra, vliegvelden en ziekenhuizen.

InfraMarks regelt veilig oversteken van A tot Z; van advies tot realisatie. Samen in actie voor een hogere verkeersveiligheid. Neem contact op via 015 – 2155791 of stuur een e-mail naar info@inframarks.nl

Wegdek verlichting
CrossRoad oversteekdetectie

Offerte aanvragen