Solispost

De Solispost paal is een innovatieve, 100% solar LED-verlichtingspaal met twee niveaus van verlichting. Een continue laag niveau dat automatisch wordt verhoogd wanneer het licht van de PIR (Passieve Infrarood Sensor) een persoon (voetganger of fietser) detecteert.
Deze twee niveaus van verlichting betekent dat de lichtvervuiling minimaal is tijdens de uren wanneer er niemand in de buurt is.

Solispost 110

Solispost verlichtingspalen van 110 cm hoogte zijn een goed alternatief voor conventionele voet-/fietspadverlichting. Plaatsingskosten zijn laag omdat er geen elektrische aansluiting met een netvoeding is vereist, geen graafwerk en geen kabelwerk. Eenvoudig de verlichtingspaal bevestigen op een funderingsplaat en klaar.

Verhogen van veiligheid bij oversteekplaatsen.

Om de veiligheid bij oversteekplaatsen te verhogen worden tegenwoordig vaak ter plaatse van de zebra reflectoren in het asfalt geboord welke gaan knipperen op het moment dat de sensoren aan de zijkant van de weg beweging detecteren.
De Solispost is een eenvoudig en goedkoper alternatief.
Plaats bij een oversteekplaats twee of vier Solispost verlichtingspalen op het trottoir welke constant gedimd licht uitstralen maar wanneer ze iemand detecteren feller gaan schijnen.

Solispost maakt verlichting mogelijk op afgelegen locaties.

Installatie is mogelijk in gebieden ver van elektriciteits- voorzieningen, zoals in parken, buitengebieden, duinen, parkeerterreinen, campussen, bedrijventerreinen, havens, steigers en andere waterkantlocaties.

Solisposten verlichtingspalen verhogen sociale veiligheid.

Een afgelegen trottoir naar een parkeergarage of parkeerterrein welke voorzien is van Solispost verlichtingspalen geeft de gebruiker een veiliger gevoel doordat het LED-licht mee “loopt” met de voetganger.

Sterk, weerbestendig en veilig.

De Solispost verlichtingspaal is sterk, robuust, weerbestendig en veilig. Er zijn geen externe schroeven of bevestigingen zichtbaar wanneer de verlichtingspaal wordt geïnstalleerd met een ondergrondse bodemplaat.

Lage onderhoudskosten en een lange levensduur.

Onderhoud van de Solispost verlichtingspaal is minimaal. Een jaarlijkse inspectie om te controleren of het oppervlak van de zonnecellen schoon is om de maximale lichtoutput te continueren is voldoende.
Solispost verlichtingspalen hebben standaard 5 jaar garantie. De levensduur van de batterij is berekend op meer dan 5 jaar en de meeste overige onderdelen hebben een minimale levensduur van meer dan 10 jaar.

Solispost vermindert de carbon footprint.

Een enkele Solispost verlichtingspaal bespaart, in vergelijking tot conventionele verlichting (25 watt) tot 54 kg CO2 per jaar. In 10 jaar is dat per Solispost verlichtingspaal een besparing van ruim een halve ton CO2.

Voordelen van de Solispost 110

 • Geen exploitatiekosten.
 • Eenvoudige installatie.
 • Bij plaatsing geen sleuven graven of kabels te leggen.
 • Geen elektrische aansluiting nodig.
 • Passieve Infrarood Sensoren (PIR) welke de verlichting feller laat branden als het iemand detecteert.
 • Lage onderhoudskosten.
 • Groen en milieuvriendelijk.
 • Vermindert lichtvervuiling.

Solispost straatverlichting

De Solispost is ook leverbaar als straatverlichting met een lengte van 3 meter en 4 meter.

Kenmerken

 • Voorzien van 2 Ledlampen van elk 180 lumens per watt.
 • Passieve Infrarood Sensoren (PIR) welke de verlichting feller laat branden als het iemand detecteert.
 • 14 dagen verlichting zonder op te laden met zonlicht.
Solispost straatverlichting
Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?