Solar zitbanken op campus Hogeschool en Universiteit van Amsterdam

Wie op de campus van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam (HvA en UvA) op een bankje wilt studeren of even bij wilt komen, kan daar voortaan gebruikmaken van de solar zitbanken. InfraMarks plaatste zes solar zitbanken die de mogelijkheid bieden om smartphones, tablets en andere draadloze apparaten met USB-aansluiting op te laden én tevens te verbinden met een WiFi netwerk. De bank werkt volledig op schone zonne-energie, die wordt opgeslagen en daarom altijd beschikbaar is.

De HvA en UvA streven naar verbinding met de buurt en willen graag meer levendigheid in de campus brengen. Beide instellingen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met de solar zitbanken sluiten ze goed aan op deze drie speerpunten. Daarnaast zijn studenten altijd op zoek naar stopcontacten, dus ook daarmee wordt voorzien in een praktische behoefte.

De bankjes zijn een prachtig voorbeeld van zichtbare vernieuwing in de buitenruimte. Hiermee spelen veel steden en organisaties, en nu ook de HvA en UvA, in op wat er leeft binnen onze moderne samenleving. De eerste Amsterdamse solar zitbanken staan op het Science Park, Nicolaes Tulp-huis, Roeterseiland en de Kohnstammhof.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?