Wegdekverlichting Gemeente Roosendaal

InfraMarks heeft in opdracht van de gemeente Roosendaal de fietsroute langs de Nelson Mandelaweg en een gedeelte van de parallelweg (van industrieterrein Majoppeveld – kruising Rietschotten) voorzien van solar wegdekverlichting, met als voornaamste doel het verhogen van de verkeersveiligheid en het veiligheidsgevoel. Weggebruikers vallen nu eerder en beter op. En men kan over een grote afstand duidelijker het verloop van de weg zien.

Bij het intreden van de schemering gaat de wegdekverlichting aan en brandt deze gedurende de hele nacht. Zodra het daglicht wordt gaat het LED-licht uit en begint de batterij met opladen. De solar wegdekverlichting is verzonken in het asfalt aangebracht zodat het geen obstakel is voor fietsers. De verlichting werkt 100% op zonne-energie, geeft geen lichthinder voor flora en fauna en brengt geen jaarlijkse onderhouds- of energiekosten met zich mee. Deze duurzame en voordelige oplossing zorgt met minder licht voor meer zicht.

Wethouder Inge Raaijmakers komt met deze proef tegemoet aan een wens van de Roosendaalse gemeenteraad. Als de resultaten van deze pilot positief zijn, kan worden overwogen om dit ook op andere plaatsen binnen de gemeente Roosendaal toe te passen.

Wilt u weten wat voor uw fietspad, wandelroute of autoweg de opties zijn? Schroom dan niet om ons te bellen via 015 – 2155791 of te mailen naar [email protected]. Wij vertellen u graag geheel vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?