Verlichting op zonne-energie op de Beljaartlaan

Om de hondenuitplaats aan de Beljaartlaan in de gemeente Dongen op een duurzame manier te verlichten, zijn er solar lichtmasten geplaatst. Dit is de eerste plek in de gemeente waar straatlantaarns worden gevoed met energie die wordt opgewekt door zonnepanelen. De installatie van de verlichting komt voort uit een verzoek van de hondenuitlaters uit de buurt.

Onze solar lichtmasten werken volledig op zonne-energie. De energie wordt opgeslagen in een accu. De gemeente draagt hiermee niet alleen bij aan duurzaamheid maar ook aan CO2 reductie. Het scheelt de gemeente namelijk de aanleg van elektriciteitskabel en energiekosten. De lichtmasten zijn geplaatst op een los blok waardoor deze tijdelijk gebruikt kunnen worden en later elders ingezet.

Gedimd licht en bewegingsdetectie
De energieneutrale lichtmasten zijn voorzien van slimme technologie. Die zorgt ervoor dat de verlichting ’s nachts automatisch wordt gedimd en bij de detectie van beweging feller gaat branden. Hierdoor worden flora en fauna gespaard en is er alleen verlichting wanneer het nodig is.

Deze innovatieve en duurzame vorm van straatverlichting wordt enthousiast ontvangen door de hondenuitlaters en omwonenden. Als deze pilot slaagt volgen er misschien meer locaties waar lichtmasten op zonne-energie worden geplaatst. Meer informatie? Neem contact met ons op via [email protected].

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?