Detectie op oversteekplaatsen in Schiedam

Op de Overschieseweg in de gemeente Schiedam is naar aanleiding van een verzoek van de gemeenteraad verlichting geïnstalleerd bij een aantal oversteekplaatsen. Vanuit de gemeente is besloten om dit in de vorm van een pilot op bepaalde locaties toe te passen. Er is gekozen voor InfraMarks wegdekverlichting in combinatie met het oversteekdetectiesysteem, deels werkend op zonne-energie.

Voor de pilot is de Overschieseweg de uitgelezen plek, omdat deze locatie minder goed verlicht is en er veel verschillende soorten verkeer rijdt. De reden dat men heeft gekozen voor InfraMarks’ CrossRoad is omdat het systeem een kwalitatieve uitkomst met veel mogelijkheden biedt voor deze plek en een goed alternatief is voor statische systemen.

Veilig oversteken doe je met CrossRoad oversteekdetectie; de zichtbaarheid van overstekende voetgangers en fietsers wordt verhoogd. Wanneer een weggebruiker de oversteek nadert, beginnen de LED’s in het wegdek opvallend te knipperen. Hierdoor worden automobilisten vanaf grote afstand gewaarschuwd.

In Schiedam verwachten we dat het gevoel van én de algemene verkeersveiligheid fors zal toenemen. De daadwerkelijke uitkomsten van deze pilot moeten blijken uit ervaringen en ongevallenstatistieken. De heer Henk Verloop, o.a. coördinator Kabels en Leidingen en Openbare Verlichting binnen de gemeente Schiedam, zegt het volgende over InfraMarks; “Wij hebben het contact als zeer prettig ervaren door hun heldere communicatie en directe lijnen”. We kijken uit een positieve uitkomst van de pilot.

Heeft u een locatie waar de verkeersveiligheid omhoog moet omdat er verkeersslachtoffers vallen of omdat er onvoldoende verlichting is. Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected].

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?