Twintig lichtmasten op zonne-energie
voor Gemeente Den-Haag en Westland

Een fietspad op de grens van Den Haag en Westland dat tot voor kort niet meer gebruikt werd omdat het té donker was, trekt weer steeds meer fietsers aan. InfraMarks plaatste er in opdracht van de Gemeente Den Haag en Gemeente Westland twintig solar lichtmasten.

De twee Gemeenten waren in samenwerking op zoek gegaan naar een alternatief voor reguliere openbare verlichting. Het fietspad aan de Oorberlaan, gelegen in recreatiegebied Madestein en naast orchideeënkwekerij Opti-flor, was erg donker en gaf fietsers een onveilig gevoel. Vanwege de flora en fauna in het gebied en het ontbreken van stroomvoorziening adviseerde InfraMarks solar lichtmasten te plaatsen.

De solar lichtmasten van InfraMarks zijn voorzien van een hoogwaardig LED armatuur, zonnepaneel en grote accucapaciteit, zodat fietsers ook in de winter verzekerd zijn van licht en een veiliger gevoel. Het “gratis” zonlicht wordt omgezet in energie en direct opgeslagen in de interne accu’s. Er geen stroomrekening meer en er wordt geen CO2 uitgestoten bij de opwekking van de energie.

A. Prins, toekomstige bewoonster wijk Vroondaal; “Ik ben erg blij met de keuze voor deze verlichting. Het is heel fijn dat mijn kinderen straks in goed licht naar hun sportclubjes kunnen fietsen, zonder dat het gebied kunstmatig wordt verlicht. Ik zeg; een aanwinst voor ons als bewoners en gebruikers van het fietspad en een winst voor onze natuur!”.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?