Donker fietspad Spoorpad in Nootdorp voorzien van duurzame wegdekverlichting

In opdracht van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp plaatste InfraMarks op het Spoorpad, een onverlicht fietspad langs het tracé van de Randstadrail, wegdekverlichting die werkt op zonne-energie. De zogeheten ‘solar wegdekreflectoren’ (actieve markering) geven de fietsers ’s avonds en ’s nachts zicht op de weg, zonder dat er lichtmasten en elektriciteitskabels aan te pas komen.

“De wegdekverlichting is een prima alternatief voor conventionele straatverlichting die normaal niet op fietspaden in groengebieden wordt toegepast. Het Spoorpad is echter een drukke verbinding tussen Pijnacker en Nootdorp, gebruikt door fietsers en hardlopers, die met de wegdekverlichting prima hun weg kunnen vinden.” Aldus de heer Baars.

De bewoners en bestuurders van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn erg enthousiast en positief over het vernieuwde Spoorpad. Het gevolg is dat InfraMarks een tweede fietspad in de gemeente van solar wegdekverlichting voorziet. Op naar nog meer zicht, met minder licht!

 

Arnoud Baars, Beheerder van wegen en openbare verlichting in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp; “De verlichting doet geen afbreuk aan de flora en fauna, wat in het Balijbos toch van groot belang is. In de toekomst wordt gekeken of ook de rest van de fietspaden rond het Spoorpad op deze wijze verlicht kunnen worden.

Bekijk onderstaand op 00:30 minuut een filmopname van de solar wegdekverlichting op het Spoorpad Nootdorp.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?