Fiets laadpaal

De fiets laadpaal zorgt ervoor dat de accu van de elektrische fiets opgeladen kan worden in de Openbare Ruimte, zodat de gebruiker van een elektrische fiets zijn weg weer kan vervolgen na een korte pauze. Elk jaar neemt het aantal elektrische fietsen in Nederland toe. Maar liefst 60% van de fietsen die worden verkocht is een elektrische fiets. Door het grote aantal elektrische fietsen wordt de vraag naar goede fiets laadpalen in de openbare ruimte groter. Op steeds meer plekken kan je je fiets opladen en kiezen mensen ook sneller voor een fietsroute waar een fiets laadpaal staat. Gemeenten maken het elektrisch fietsen steeds aantrekkelijker door meer fiets oplaadpalen te plaatsen. Ondernemers daarentegen trekken steeds meer mensen door een fiets laadpaal aan te bieden aan hun bezoekers. Naast de traditionele oplaadpunten voor elektrische fietsen, leveren we ook fiets laadpalen op 100% zonne-energie. Tevens zijn onze beide type laadpalen standaard voorzien van 4 stopcontacten.

Oplaadpunt op 100% zonne-energie!

De fiets laadpaal op zonne-energie (CL-S) hoeft niet te worden aangesloten op het stroomnet, waardoor het mogelijk is om overal in de openbare ruimte een fiets laadpaal voor elektrische fietsen te plaatsen. Daarnaast is de installatie zeer efficient omdat er geen dure stroomkabels gelegd hoeft te worden. De fiets laadpaal wordt volledig van stroom voorzien door een zonnepaneel die de stroom opslaat in interne accu’s waardoor zelfs op donkere dagen voldoende stroom beschikbaar is voor het opladen van elektrische fietsen.

E-bike oplaadpunt

Oplaadpunt op netstroom

Naast de fiets laadpaal op zonne-energie leveren we ook een fiets laadpaal die aangesloten kan worden op het traditionele stroomnet.

Extra functies

De fiets laadpaal kan worden uitgerust met een aantal handige extra’s. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een 4G internet router, aan het oplaadpunt toe te voegen, die een verbinding via Wifi mogelijk maakt. Gebruikers kunnen hun smartphone verbinden met het netwerk, zodat ze tijdens het opladen op de hoogte kunnen blijven van wat er zich om hun heen afspeelt. Het bereik van het WiFi signaal is 10 tot 20 meter rondom het oplaadpunt.

Kenmerken:

 • Typen leverbaar: netstroom (CL-N) en zonne-energie (CL-S)
 • Materiaal: 4 mm dik thermisch verzinkt staal
 • Afwerking: poedercoating
 • Afmetingen: 1200 x 150 x 150 mm
 • Aantal stopcontacten: 4
 • IK 10 vandalisme bestendig
 • Kinderbeveiliging
 • Stroombeperking
 • Aardlekbeveiliging met automatische reset
 • Leverbaar in elke RAL kleur

Naast de WiFi is het ook mogelijk om de fiets laadpaal te voorzien van een USB stopcontact, zodat je eenvoudig je smartphone, tablet of camera kunt opladen.

Leverbaar in elke RAL kleur

De fiets oplaadpunten zijn beschikbaar in elke RAL-kleur, zodat deze perfect past in uw unieke omgeving. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de fiets laadpaal in de kleur van uw huisstijl, organisatie of gemeente te laten leveren. De InfraMarks fiets laadpalen worden na plaatsing zichtbaar op: www.oplaadpunten.nl en www.fietsnetwerk.nl

Wilt u meer informatie?

Download de brochure met de downloadknop hieronder, of vraag onderaan deze pagina vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen:

Vul onderstaand formulier in en ontvang een offerte op korte termijn.

 • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  Heeft u foto's of tekeningen waar de fietslaadpa(a)l(en) geplaatst moet(en) worden? Upload deze dan hier.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?