Referentieproject

Smart E-bike fietsenstallingen Provincie Zuid Holland

Samen met de Provincie Zuid-Holland heeft InfraMarks voor gemeenten de Smart E-bike fietsenstalling gerealiseerd, van ontwerp tot plaatsing. In de stalling kan men de E-bike veilig stallen en opladen. Dat gebeurt energieneutraal, door middel van zonnepanelen op de fietsenstalling.

Met de E-bike kun je makkelijk langere afstanden afleggen, maar waar stal je zo’n dure fiets als je bijvoorbeeld gaat recreëren of overstapt op het Openbaar Vervoer? In Zuid-Holland komen er in ieder geval 10 van de innovatieve E-bike stallingen.

Het aantal E-bike gebruikers neemt elk jaar toe, en dat is positief. Want kiezen voor de fiets is goed voor de bereikbaarheid, de gezondheid en het milieu. Maar waar elektrische auto’s op steeds meer openbare plekken kunnen opladen, is het voor een E-bike gebruiker soms nog zoeken naar een handige én veilige plek.

Om daar verandering in te brengen, hebben de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijswijk, Papendrecht, Brielle en Lisse de handen ineen geslagen. Dankzij een subsidieregeling kan InfraMarks voor de samenwerkende partijen 10 slimme fietsenstallingen ontwerpen en realiseren, zodat voor nog meer mensen de E-bike een aantrekkelijk alternatief wordt.

Veilige plek voor dure E-bike
De E-bike kan veilig gestald worden door de toepassing van Bikeep anti-diefstal klemmen: de rekken kunnen niet gekraakt worden en ze kunnen met een smartphone of contactloze pas, zoals een OV-chipkaart, geopend en vergrendeld worden. De innovatieve fietsenstalling wekt zijn eigen energie op door middel van de zonnepanelen die op het dak liggen, zodat de gestalde E-bike gratis opgeladen wordt.

10 stallingen als proef
De provincie Zuid-Holland investeert veel in een hoogwaardig fietsnetwerk zodat woon- en werkgebieden met elkaar verbonden worden. Mede door E-bike gebruikers worden op deze routes steeds langere afstanden afgelegd. Deze innovatieve fietsenstalling kan het E-bike gebruik verder stimuleren. Door samen met de gemeenten hierin te investeren, bevorderen we de marktontwikkeling van dit soort innovaties.

Samen met de betrokken gemeenten zijn daarom 10 plekken gekozen waar deze fietsenstallingen worden gerealiseerd. De eerste stalling is al geplaatst in gemeente Alphen aan den Rijn, binnenkort volgen de andere gemeenten.

  • Gemeente Alphen aan den Rijn: Limeslus 5 (Ecopark), Sportlaan en Parklaan (Boskoop)
  • Gemeente Lisse: Oranjelaan
  • Gemeente Papendrecht: Burgemeester Keizerweg
  • Gemeente Rijswijk: bushalte Prinses Beatrixlaan
  • Gemeente Brielle: Thoelaverweg
Fietsenstalling zonnepanelen

Offerte aanvragen