Actieve markering; meer zicht met minder licht!

Gemeenten kiezen er steeds vaker voor om minder te verlichten op fietspaden en (auto)wegen. Minder verlichten heeft een gunstig effect op de flora en fona en bespaard energie. Nadeel is dat er gevaarlijke situaties op de weg kunnen ontstaan, of dat het veiligheidsgevoel in gedrang komt omdat een weggebruiker het verloop van de weg minder goed kan zien. Op dit soort wegvakken, waar extra maatregelen noodzakelijk zijn is actieve markering de ideale oplossing.

Actieve markering wordt ingezet voor het zichtbaar maken van het verloop van de weg bij duisternis en voor het accentueren van gevaarlijke bochten en obstakels op fietspaden en (auto)wegen. Daarnaast wordt actieve markering veel toegepast bij voetgangersoversteekplaatsen. Door de actieve LED markering wordt de voetgangersoversteekplaats voor een automobilist al vanaf 500 meter zichtbaar.

actieve markering

Duurzaam verlichten met minimaal lichthinder

In tegenstelling tot traditionele straatverlichting geeft deze vorm van verlichting minimaal lichthinder. De lichtbron die we gebruiken is LED en het aantal lumen licht is erg laag, hierdoor is het lichthinder minimaal. Naast de standaard kleur wit leveren we ook actieve markering in de vleermuisvriendelijke kleur oranje/oker.

Actieve solar markering

Op locaties waar voldoende zonlicht schijnt is actieve solar markering uitermate geschikt. De door zonne-energie gevoede actieve markering hoeft niet van stroom te worden voorzien, waardoor de installatie zeer efficiënt is voor de omgeving en het budget. Actieve solar markering wordt in het asfalt of beton geboord en wordt verlijmd met twee componenten bitumenlijm.

Op locaties waar onvoldoende zonlicht schijnt wordt de actieve markering van stroom voorzien door een extern zonnepaneel aan de kant van de weg. Daarnaast kan de actieve markering ook aangesloten worden op het spanningsnet van de Openbare Verlichting.

Wilt u meer informatie?

Download de brochure met de downloadknop hieronder, of vraag onderaan deze pagina vrijblijvend een offerte aan.

Actieve markering

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang een offerte op korte termijn.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 2 MB.
   Heeft u foto's of tekeningen waar de actieve markering geplaatst moet worden? Upload deze dan hier.

  Chat openen
  Heeft u een vraag?
  Hallo, waarmee kunnen we u helpen?